În sezonul 2020, putem uita de proiecte plictisitoare. Interioare cu pereți colorați, texturi tridimensionale, finisaje metalice și materiale naturale vor apărea unul lângă altul, precum și modele geometrice, florale și animale aparent nepotrivite cu spaţiul. În interiorul trendy 2020 vor exista și plante vii, covoare, mochete, parchet din lemn natural și obiecte de mobilier interesante, lămpi cu forme rotunde. Vă prezentăm cele mai importante tendințe de amenajari interioare în 2020 și vă sugerăm cum să le utilizați în propria casă.

Producătorii si designerii din industria de amenajări interioare declară în unanimitate că 2020 va fi nu numai un nou deceniu, ci și o schimbare în abordarea proiectării spațiilor rezidențiale. Într-o perioada de dezvoltare tehnologică rapidă, o tendință importantă, desigur, va fi designul biofil, care va stabili sau consolida relația unei persoane cu natura și va îmbunătăți bunăstarea acesteia.

Cum să transferați lumea exterioară spre interior și să creați un spațiu care să contribuie la echilibrarea vieții și relaxării? În primul rând, nu trebuie să restricționați accesul la lumina soarelui, astfel încât ferestrele sa aiba geamuri mari iar perdele trebuie înlocuite cu unele transparente. Închiderea constantă a ferestrelor cu obloane sau jaluzele nu va fi o alegere bună. De asemenea, designerii sunt sfătuiți să picteze interioarele la modă din 2020 cu nuanțe naturale preluate din paleta de culori a naturii. Având în vedere culorile anului 2020, ele pot fi, de exemplu, gri smarald, măslin sau mentă, asociate cu apariția cerului dimineții, gri, roz alb. Culorile la modă din anul 2020 se referă, de asemenea, la pământul scaldat de soare, precum portocaliu teracotă, bej-nisip sau maro cald.

O metodă de obținere a unui interior cat mai natural constă, de asemenea, în utilizarea de materiale naturale pentru decorare. În 2020, spațiul nostru de locuit, merită să fie completat cu elemente din ratan, țesut, rafie, iarbă uscată, de exemplu pampas, lemn, bambus, lână, piatră, sticlă, teracotă, metal etc. Acest lucru nu va fi dificil – oferta este deja foarte mare. Conștient de efectele pozitive ale naturii asupra bunăstării, plantele vii sunt, de asemenea, necesare pentru a crea un interior natural. Pot fi folosite pentru a decora secțiuni întregi de pereți, creând grădini verticale extrem de la modă sau tavane verzi. Tradiționaliștii ar trebui să se bazeze pe exemplare mari de plante în ghivece exotice, cum ar fi bananii, palmieri, ficus sau filodendroni. Persoanele care nu se tem de abordari și soluții neobișnuite pot introduce elementul apă într-un spațiu rezidențial sau de birou, de exemplu, sub forma unei fântâni.

Există multe semne că viitorul sezon 2020/2021 va aduce mai multe inițiative ecologice și durabile care să garanteze frumusețe și stil excepțional, dar fără efecte dăunătoare asupra naturii. Una dintre cele mai interesante perspective și exemple pentru 2021 sunt experimentele inovatoare ale industriei și ale proiectanților pentru a crea materiale neobișnuite și noi, bazate pe prelucrare, tehnologii alternative și o abordare echilibrată a naturii și tehnologiei.

Utilizarea materialelor naturale, cum ar fi algele, bambusul sau porumbul, ocupă deja o nișă puternică și afectează producerea de elemente de mobilier moderne și detalii decorative. Eco-stilul în interior va fi un adevărat hit!

Nu-i asa ca va doriti o decorare a apartamentului la modă, mobilat cu cele mai noi tendințe? De ce nu? Nu trebuie să dărâmati pereții și să aruncati mobilierul anul trecut. Uneori este suficient să adăugăm câteva lucruri mici, să repictăm pereții sau să înlocuim textilele din casă, pentru a obţine un apartament de catalog.