Living-ul este încaperea in care petreci cel mai mult timp atunci când te afli acasă, aşadar, amenajarea acestuia pentru a fi exact pe placul tău este foarte importantă. Pentru a obţine, însă, un rezultat pe măsura aşteptărilor tale, trebuie să iei în considerare numeroase aspecte, precum dimensiunea şi forma camerei, stilul de design interior şi personalizarea încăperii. Deşi poate suna ca o adevarată provocare, ţinând cont de sugestiile şi ideile de la Studio Casa, îţi vei putea amenaja şi decora sufrageria practic, dar şi deosebit, pentru a te bucura de orice clipă petrecută în această cameră!

Chiar dacă, în mare, regulile de amenajare, dar şi piesele de mobilier sunt aceleaşi, atât în cazul unei sufragerii într-un apartament, cât şi în cazul unei sufragerii într-o casă la curte, există câteva caracteristici pe care este bine să le cunoşti, care pot spori utilitatea şi funcţionalitatea camerei de zi, ţinand cont de tipul de locuinţă.

O sugestie apreciată de foarte multe persoane care locuiesc într-un apartament este aceea de a achiziţiona mobilier multifuncţional, care, la nevoie, poate îndeplini mai multe roluri. De exemplu, o canapea extensibilă se poate transforma într-un pat, aşadar, living-ul tău poate deveni un dormitor pentru oaspeţi.

Pentru că, în general, spaţiul dintr-o locuinţă la bloc este limitat, atunci când faci planul de amenajare trebuie să iei în calcul şi dimensiunea, dar si compartimentarea apartamentului.

În cazul in care ai un balcon deschis, unit cu sufrageria, ai posibilitatea de a extinde spaţiul de relaxare, păstrând caracteristicile decorului. Folosind acelaşi tip de finisaje şi urmând aceeaşi tematică, se va crea impresia că living-ul este mai mare decat în realitate, iar acest lucru este un plus.

Dacă apartamentul este nedecomandat şi trecerea către o altă încăpere se face prin sufragerie, este bine să laşi loc de trecere şi să gândeşti decorul astfel încât căile de acces să nu fie blocate niciodată.